TAGGloud_Casper

 

Als geestelijk vader van het gedachtengoed van BIG was ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eerste versie van de game ‘Bricks en Brains’. Sinds dat moment heb ik tal van games ontwikkeld en zo’n 200 games geleid in verschillende varianten en voor een groot aantal opdrachtgevers.

Mijn fascinatie voor business games komt voort uit mijn ambitie om organisaties te helpen om beter te presteren. ‘Uiteindelijk vindt vrijwel iedereen het leuk om te spelen en te winnen’ is mijn ervaring. En daarmee is een belangrijke verklaring voor het succes van business games te geven.

‘Ik heb een groot vertrouwen in de veranderkracht van mensen en organisaties en business games kunnen daarbij een grote rol spelen in de fase van bewustwording en het creëren van draagvlak voor veranderingen’. Niemand wil veranderd worden, maar we zijn als mens heel goed in staat om succesvol te veranderen. We doen niet anders, ons hele leven lang.

De inspiratie voor het ontwikkelen van business games vind ik onder meer in mijn werk als adviseur en projectmanager waarbij ik bij veel bedrijven over de vloer kom en met management en medewerkers werk aan een beter rendement. Maar ook mijn interesse in management literatuur, cultuur en reizen draagt  bij aan de ideeën voor het ontwikkelen van nieuwe games en het verbeteren van bestaande. ‘Een solo van een gitarist als Anton Goudsmit kan bij mij voor veel inspiratie zorgen’.

Ik stam uit 1970 en woon in Nijmegen met Sjoukje, Merel, Femke en Willem. Ik heb gestudeerd aan de HAN (Logistiek & Economie) en de RUN (Bedrijfswetenschappen). In mijn vrijetijd ben ik toetsenist bij Tchom!, kook ik graag en geniet ik van lekker eten en drinken. Een andere passie is Spanje en specifiek Andalusië met zijn interessante cultuur en fantastische tapas.

Ik ben auteur van de boeken Kijken, Suppleye en Zijdelinks.