Een keihard gemeenschapsspel voor leiders!

Beschrijving
Silk Race is een keiharde, eigentijdse business game, die inspeelt op de grootste trend in de mondiale economie: de Nieuwe Zijderoute. Het managementspel – geïnspireerd door ‘De Spelende Mens’ – is gebaseerd op een bundeling van kennis en ervaring met verandermethoden, organisatieontwikkeling en andere bedrijfskundige vraagstukken die door Casper Jansen met zijn bedrijven, 1-2 Think Logical en BIG ‘Business Ixperience Games’, in de afgelopen 20 jaar is opgedaan bij tientallen kleine en grote organisaties.

Silk Race is een confronterende bewustwording van de vaardigheden, kenniselementen en gedragscomponenten die er toe doen voor managers, leiders en bestuurders. Deelnemers worden uitgedaagd om een winstgevende handelskaravaan te organiseren, waarbij zij spelenderwijs worden bestormd door managementvraagstukken. Welke strategie en route stippelen we uit? Hoe managen we de risico’s en waar zitten de kansen? Wie brengt de zijde het snelst van China naar Venetië? Welk team maakt de grootste winst? Welk teamlid ontpopt zich als de geboren leider? Draait het om discipline of avontuur? Doen morele dilemma’s ertoe? Hoe laat je een kameel draven?

Silk Race is een business game waar denken, leren, verbeelden, verdiepen en mooie verhalen vertellen, de reisgenoten zijn. Silk Race is voor iedereen die regelmatig te maken heeft met leiderschapsuitdagingen en managementvraagstukken. De game kan worden gespeeld in de boardroom of bestuurskamer, op de fabrieksvloer of in de bouwkeet, door projectteams of procesmanagers.

De spelende mens

Silk Race maakt in volle ernst ‘de spelende mens’ wakker in de deelnemers. Terwijl zij het vak van kameeldrijvers onder de knie trachten te krijgen, leren zij om te gaan met de diep menselijke reactie om bij problemen ‘de andere kant op te kijken’; de zekerste manier om een karavaan – of een bedrijf – om zeep te helpen. Verder worden de leden van de karavaan bijgespijkerd in allerlei technieken, van het onderhandelen met dieven tot het oppeppen van hun team in een dip.
Wij noemen deze inhoudelijke vraagstukken ook wel leerinterventies. We hebben een heel scala beschikbaar en bij elke Silk Race die we spelen, bepalen we – samen met u en afhankelijk van de doelen van uw organisatie – welke interventies we inzetten. En wilt u iets ‘buiten de kaart’, dan is dat geen probleem natuurlijk. Wij maken onze games met plezier op maat om te voorzien in uw behoeftes.

De Silk Race leerinterventies behelzen onder meer de volgende thema’s:
○ Ontwikkelen van visie en strategie
○ Vertalen van visie en strategie en het vertalen hiervan naar concreet beleid
○ Scenarioplanning
○ Risicomanagement
○ Framing
○ Storytelling
○ Teamontwikkeling
○ Conflicthantering
○ Onderhandelen
○ Besluitvorming
○ Leiderschap
○ Ethiek en integriteit
○ Verandermanagement
○ Customer Journey

Meer weten over deze game? Neem contact met ons op!

Regelmatig publiceren wij een blogpost over de Silk Race onder de noemer ‘Polog’. Hieronder vindt u een overzicht van de meest recente Pologs en Zijdelinks blogs: