Op z’n Rijnlands

Sla een krant open of zet te TV aan en ongetwijfeld vindt u binnen luttele seconden een item over de Brexit of het beleid van de nieuwe president van de machtigste natie ter wereld. Of u het eens bent met deze ontwikkelingen of niet, ze zijn gaande en ze hebben impact. Hoewel zulke ontwikkelingen onzekerheid met zich meebrengen, biedt het ook kansen om op andere manieren naar onze organisaties, instituties en economie te kijken. En we zullen wel moeten, want de wereld verandert gestaag door.

Peter de Waard benut deze kans in de Volkskrant-editie van 10 mei 2017. Hij blikt terug op het neoliberale bewind van paars I en II, gericht op harde winstmaximalisatie voor aandeelhouders, dat vele jaren de scepter heeft gezwaaid. Wat heeft ons dat eigenlijk gebracht? Is het Rijnlands model, gericht op de continuïteit van de onderneming voor alle betrokkenen, geen goed alternatief?

Zeker de moeite waard om te lezen en te laten bezinken, vinden wij. Door te klikken op onderstaande link kunt u de bijdrage van Peter de Waard teruglezen.

Volkskrant artikel: is een andere vorm van kapitalisme mogelijk?