Studenten passen gamification succesvol toe

BIG kent de kracht van de inzet van serious gaming en business gaming binnen organisaties en daarbuiten. Vele toepassingen zijn denkbaar.

Een mooi voorbeeld kwamen wij tegen in een artikel waarin beschreven staat hoe 5 studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen erin slaagden met succes een serious game te ontwikkelen. Deze game heeft als doel om mensen met een meervoudige handicap overdag optimaal te prikkelen en zo een betere nachtrust te bezorgen. En dat is gelukt. Door op effectieve wijze gamification-principes toe te passen en een knuffelbaar schildpadkussen te ontwerpen (met hierin lichtjes, geluidjes en zelfs een warmte-pad) om zo de gebruiker te prikkelen, slapen de patienten intussen een stuk beter.

Een doeltreffend middel op creatieve wijze ingezet met mooie resultaten!

Klik hier om het artikel te lezen.