big game 06

Coöperatie Parkeerservice verbetert met “Bricks & Brains”

Samen met Mondea werkt Coöperatie ParkeerService aan het continu verbeteren van de bedrijfsvoering. In dat kader hebben we op 2 juni 2016 in kasteel Drakenburg in Baarn voor een team van medewerkers een business game verzorgd. Coöperatie ParkeerService is een coöperatie van en voor gemeenten en is gespecialiseerd in alle aspecten van parkeren.

Mondea van Arjen Wierikx ondersteunt Parkeerservice met de implementatie van Lean. Hierbij werkt Mondea met een combinatie van Lean management en Servant Leadership. BIG “Business Ixperience Games” leverde hieraan een praktische en interactieve bijdrage middels een business game en een aantal speedcolleges.

BIG aan de slag met business game Bricks & Brains

Met een groep van 28 deelnemers beginnen we de middagsessie met een korte inleiding over Lean. Wat is Lean, wat kan ik ermee, welke voordelen heeft de Lean-filosofie, wat is ervoor nodig om Lean succesvol te implementeren in een organisatie. Na deze inleiding gaat de groep actief aan de slag met onze succesvolle business game “Bricks & Brains”. Een business game waarbij de nadruk ligt op het succesvol organiseren van een fictief bedrijf en het behalen van een goed bedrijfsresultaat. In deze game uiteraard veel aandacht voor Lean. Tijdens de business game krijgen de deelnemers de tijd om verbeteringen in het proces te benoemen en toe te passen. Voegt alles wat ik doe waarde toe aan de klant? Werken we efficiënt en effectief? Hoe organiseren we ons bedrijf en de onderlinge communicatie? Hierbij worden de deelnemers geholpen door een aantal speedcolleges en een aantal praktische tips die uiteindelijk leidden tot een positief bedrijfsresultaat aan het einde van de game, een mooie prestatie!

Wij kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. Enthousiaste deelnemers, veel commitment van de directie en mooie complimenten na afloop van de bijeenkomst. Wij danken Mondea en Parkeerservice voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen beide organisaties veel succes met de verdere implementatie van de Lean-filosofie.