Kamelenrace

Kamelenrace in Mongolië

Op de steppen van Mongolië werd onlangs de jaarlijkse kamelenrace gehouden. Marco Polo was waarschijnlijk de eerste Europeaan die het zag. Hij gebruikte de tweebultige kamelen als pakbeest en om erop naar China te rijden.  Onderweg handelde hij in zijde en jade. Hij ontdekte waar de kaneel vandaan kwam. Luisterde naar verhalen over Xanadu en Shangri – La. Ontraadselde de mysteries van Priester Johannes en de Oude Man in de Bergen. Maar bovenal leerde hij hoe een karavaan te managen. In zijn tijd het grootste transportbedrijf ter wereld.

Geen sinecure want onderweg loerden struikrovers. Woei de woestijnwind. Wilden kameeldrijvers meer geld. Sloegen kamelen op de vlucht. Schroefden handelaren de prijzen op. En moest je maar zien gezond te blijven. Hoe een karavaan werd geleid bepaalde aan het einde van de rit hoeveel er was verdiend of verloren.

Karavaan Marco Polo

Ook zin in een kamelenrace? Speel dan mee met Silk Race!

Silk Race is een avontuurlijke business game. Gebaseerd op waar gebeurde reisverslagen en historisch feitenmateriaal en vertaald naar de actuele managementpraktijk.

In de voetsporen van Marco Polo trekken de deelnemers per kameel over de Zijderoute. Een eeuwenoud net van wegen en karavaanserails. Onderweg worden zij blootgesteld aan commerciële en menselijke beproefingen. Bij elke afslag worden ze geconfronteerd met de nieuwste inzichten over leiderschap, samenwerking, discipline, de waarde van woorden of hoe een goed verhaal tot een overtuigende story te maken.

Na een Silk Race zijn de deelnemers een wereld wijzer geworden en kunnen zij de uitdagingen op de werkvloer of aan de top een stuk beter aan.