International Trading Game

Drukke gameweek voor BIG

Maar liefst 4 business games afgelopen week voor BIG en dus drukke tijden. Op maandag 18 april speelden we met docenten en studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Bricks & Brains ‘Logistieke Dienstverlening’, op dinsdag en woensdag met 8 werkmaatschappijen van Blokker Holding de International Trading Game en op donderdag in Antwerpen met klanten en medewerkers van Tempo-Team België een LEAN-versie van Bricks & Brains.

De week begon met een game met 35 docenten en studenten van de opleiding Logistiek & Economie van de HAN. In drie speelrondes moesten de deelnemers aan de bak om als logistieke dienstverlener een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Aan de hand van o.a. de Theory of Constraints, uitgangspunten van 5S, takttijdanalyse en het elimineren van verspillingen wisten de 3 accountteams een prima financieel resultaat te realiseren. Het meest belangrijke was echter niet dat goede financieel eindresultaat, maar het feit dat studenten met een flinke dosis kennis en de ervaring van het toepassen ervan in de praktijk een leerzame en inspirerende dag hebben gehad.

BIG_BIG_business_games_divers141

Na afsluiting van de game in Arnhem direct door naar Geldermalsen om daar in het DC van Blokker de International Trading Game te gaan opbouwen. Een zeer uitgebreide omnichannel supply chain game speciaal doorontwikkeld voor deelnemers uit de werkmaatschappijen van Blokker Holding. Het werden twee inspirerende en dynamische business games met 70 zeer enthousiaste en gedreven deelnemers, een prachtig eindresultaat en waardevolle lessen over de succesvolle toepassing van principes van omnichannel supply chain management binnen een retailorganisatie.

Vanuit Geldermalsen direct door naar Antwerpen waar we te gast waren bij Tempo-Team België. Middenin het bruisende centrum van deze havenstad gingen we in de vroege ochtend van 21 april in een zeer inspirerende, hypermoderne pop up vestiging aan de slag met klanten en medewerkers van deze uitzendorganisatie. Onderwerp van de game: LEAN. In twee speelrondes en middels 3 speedcolleges gingen we onder meer aan de slag met 5S, realiseren van flow, slim samenwerken en klantgerichtheid. Veel positieve reacties van de deelnemers en een tevreden opdrachtgever. En dus BIG ook tevreden.

Lean game Tempo-Team Belgie

Moe maar voldaan konden we op donderdagavond een drukke gameweek afsluiten. Op naar de volgende serie business games!