De kamelen op pad...

BIG Event ‘Silk Race’ groot succes

De geur van wierook, sluwe handelsstrategieën, interessante kennisvragen, drie boeiende speedcolleges, een overval door de rovers van Ali Baba, een nieuwe brug, de kamelenpest en een vrijgevige Sultan. Dat waren onder de meer de ingrediënten van de business game Silk Race die we dinsdag 19 januari organiseerden. Met deelnemers van onder andere DHL Express, Blokker Holding, Kloosterboer, DHL Supply Chain, Peter Appel Transport, Universiteit Wageningen en King Cuisine.

IMG_2513

De business developers van DHL Express zien de humor er van in

Effectief leiderschap, storytelling en slim samenwerken vormden de zogenaamde Management Recepten tijdens dit BIG Event. Als onderdeel van de business game Silk Race waren vragen en opdrachten rond deze thema’s verweven in de uitdagende opdracht aan de zes deelnemende karavanen om een zo hoog mogelijk saldo aan Byzantijnen te bemachtigen. Wat is reciprociteit, wat is de ideale omvang van een groep, wat zijn de bestanddelen van een goed verhaal, welke leider heeft het meeste gezag en hoe word ik een betere leidinggevende zijn voorbeelden van vragen die op de deelnemers werden afgevuurd. Ook dienden alle karavanen op basis van de ingrediënten van elk goed verhaal een mooi verhaal te verzinnen over het geheim van de zijde die heimelijk naar Europa werd gesmokkeld. Met een hoge doorvertelfactor natuurlijk.

Casper Jansen van BIG gaf onderwijl in drie speedcolleges uitsluitsel over de juiste antwoorden op de gestelde vragen. Aan de hand van wetenschappelijke theorieën en voorbeelden uit de praktijk ging hij onder meer in op de Natuurlijk Leider, evolutionaire biologie, macht versus gezag, het sociale brein, de ‘Total Cost of Assholes’ en het succes van excellente organisaties. Stof tot nadenken voor de deelnemers.

IMG_2516

De supply chain specialisten van Blokker Holding in conclaaf

Tijdens de speelmomenten van Silk Race ging het er ondertussen fanatiek aan toe. Er werd gerekend, nagedacht, gediscussieerd, gelachen en bedrogen. Kamelen in de kamelenrace werden achteruit verplaatst, de verkeerde kant uit gestuurd of zelfs omgegooid. Niets ging de concurrerende karavanen te ver om elkaar de loef af te steken. Met dadels, Turks fruit en Chinese gelukskoekjes kon gelukkig steeds nieuwe energie worden opgedaan om de eindstreep in Venetië te bereiken. Niet na een succesvolle onderhandeling met de Grote Sultan natuurlijk.

IMG_2536

De winnende karavaan Hond

Aan het eind van een boeiende race kwam er uiteindelijk natuurlijk een winnaar uit de bus. Karavaan hond bleef met een miniem verschil twee concurrerende karavanen voor en werd met een saldo van 3.730 Byzantijnen de glorieuze winnaar van deze Silk Race. Wij kijken terug op een succesvol evenement met fanatieke, enthousiaste deelnemers en een prima sfeer.

Op naar de volgende Silk Race!

Hieronder de slides van de drie Management Recepten

BIG_slides Management Recept_Leiderschap

BIG_slides Management Recept_Storytelling

BIG_slides Management Recept_Succesvol Samenwerken

Spannende Silk Race

Spannende Silk Race