Veel enthousiasme ICL Salesteam bij business game Bricks & Brains

Business game ICL_01
Onlangs vond de jaarlijkse salesmeeting plaats van het salesteam van ICL Fertilizers Europe C.V., een dynamische internationaal opererende onderneming die zich bezig houdt met de productie, verkoop en distributie van kunstmest en kunstmestgrondstoffen voor klanten in Europa en daarbuiten. Het programma stond onder meer in het teken van klantgerichtheid, samenwerken en teamontwikkeling. De vraag aan BIG was om deze leerdoelen op interactieve en dynamische wijze aan de orde te brengen. Met veel plezier hebben we hieraan invulling gegeven. Het werd een enerverende business game met veel inzet, enthousiasme, dynamiek en hectiek. En met veel leermomenten voor de deelnemers.

Business game ICL_02

Eén van de salesmanagers van ICL was dit jaar op bezoek geweest bij één van onze “BIG Events”. Zij was daar zo enthousiast geworden over onze manier van werken dat ze ons heeft uitgenodigd mee te denken over de invulling van het jaarlijkse sales evenement. En dat deden we met veel plezier vanzelfsprekend. BIG organiseert deze Events op regelmatige basis om zo geïnteresseerden kennis te laten maken met ons, onze filosofie, onze werkwijze en onze aanpak.

Business game ICL_03

Het programma bij ICL bestond uit een inleiding over trends & ontwikkelingen in de markt, 2 rondes van de business game Bricks & Brains en een tweetal speedcolleges over succesvol samenwerken en teamontwikkeling. In de business game werd vol enthousiasme gewerkt aan een zo’n goed mogelijk resultaat. Zoals eigenlijk altijd het geval is (en zoals ook de opzet van de game is), verliep de eerste ronde van de game chaotisch en hectisch. Er was amper sprake van gestructureerd overleg, in de communicatie was veel te verbeteren, de klanten waren niet tevreden en het financiële resultaat was – on het maar mild uit te drukken – niet al te best. Gelukkig was er de mogelijkheid voor evaluatie en overleg. Deelnemers kregen waardevolle feedback over hun aanpak en prestaties en een inhoudelijk college over succesvol samenwerken. Het resultaat was direct zichtbaar en ging in de tweede ronde aanmerkelijk beter. Processen waren meer gestroomlijnd, de communicatie en samenwerking verliepen veel beter, de uitlevergraad was fors hoger en daarmee de klanttevredenheid ook. Dit leidde tot een positief bedrijfsresultaat en blije klanten

Business game ICL_05

In de evaluatie na afloop kregen we als feedback van ICL dat we de verwachtingen hadden overtroffen. Deelnemers hebben veel geleerd, zijn zich meer bewust geworden van hun eigen gedrag en wat dat betekent voor anderen en gaven aan dat ze de aanpak van een dynamische business game afgewisseld met inhoudelijke speedcolleges zeer hebben gewaardeerd. Onze opdrachtgever gaf aan dat onze bijdrage heel goed paste in de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team. Opdracht geslaagd dus.

Wij wensen het Salesteam van ICL veel succes in 2016. We zijn er trots op dat wij daaraan hebben mogen bijdragen!

Business game ICL_04