De gelukkige ondernemingsraad (OR) – betrokkenheid

Betrokken medewerkers‘ behoort tot één van de 5 B’s van BIG. Betrokken medewerkers voelen zich in hoge mate verbonden met de organisatie en haar doelen en leveren derhalve een grote inspanning deze te realiseren. En niet onbelangrijk: betrokken medewerkers zijn gelukkige medewerkers.

Er zijn twee belangrijke factoren voor het ontwikkelen van betrokkenheid. Enerzijds de mogelijkheid om als medewerker bij te dragen aan het succes van de organisatie. Anderzijds de persoonlijke tevredenheid van de medewerker.

Dr, Frederik Smit, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen, belicht in zijn artikel “De gelukkige OR” de voorwaarden voor een gelukkige ondernemingsraad (OR). Een interessant artikel over geluk en betrokkenheid van OR-leden.

Geluk en betrokkenheid in de OR p.1 Geluk en betrokkenheid in de OR p.2