Succesvolle workshop Merk- en Werkwaarden bij Nedcon

De ambitie van de business unit Key Accounts van Nedcon is om voor haar klanten op slimme en efficiënte wijze doordachte opslagsystemen te realiseren. Vanuit die ambitie kreeg BIG ‘Business Ixperience Games’ de opdracht om voor het Key Account team een inspirerende middag te verzorgen waarbij een set van nieuwe kernwaarden voor Nedcon Key Accounts centraal zouden moeten staan.

Met veel plezier hebben we deze uitdaging samen met Marcel Brilman van AanHetMerk.nl opgepakt. Ons uitgangspunt daarbij was dat een merk het krachtigste middel van een bedrijf is om klanten emotioneel aan zich te binden. Wij koppelden dat aan het idee om het merk ook intern te gebruiken om medewerkers actief mee te laten werken. Als zij het Merk omarmen en kunnen vertalen naar Werkwaarden, vergroot dat de mogelijkheden voor het bedrijf om klanten nog beter van dienst te zijn en de ambities in de markt waar te maken.

Workshop BIG bij Nedcon Key Accouns

Volop interactie tijdens de workshop Merk- en Werkwaarden van BIG bij Nedcon

Middels een reeks van interactieve opdrachten kwamen we samen met de deelnemers tot een aantal belangrijke inzichten:

  • Binnen B2B is de mens het merk.
  • Organisaties die consistent zijn in hun communicatie vanuit merkwaarden en of werkwaarden behalen betere resultaten.
  • De enige manier om ambassadeurs te creëren onder klanten is je belofte meer dan volledig waar te maken. Door aan verwachtingen te voldoen creëer je tevreden klanten. Door ze te overtreffen creëer je ambassadeurs.
  • Een merk is niet wat je zegt, maar wat de klant merkt.
  • Niet alleen de buitenkant klopt. Alles klopt!
  • Waarden laten zich zien door gedrag, niet door woorden.’
Workshop BIG bij Nedcon Key Accounts

Belangrijke werkwaarden voor Nedcon Key Accounts

De deelnemers aan de workshop hebben vervolgens – met ons als procesbegeleiders – zelf vastgesteld wat hun werkwaarden zijn. Samen hebben we besproken hoe we deze werkwaarden onderdeel kunnen laten worden van de identiteit en dus het DNA van Nedcon Key Accounts. Dat allemaal vanuit de gedachte dat voor de klanten helder moet zijn waar Nedcon voor staat en wat ze mogen verwachten van de dienstverlening.

Ook hebben we bepaald wat de meest belangrijke Unique Buying Reasons zijn bekeken vanuit het perspectief van de klant. Een ongestoorde operatie was de conclusie. Dus daar staan en gaan ze voor bij Neocon Key Accounts!

Workshop BIG bij Nedcon Key Accounts

Unique Buying Reason: een ongestoorde operatie

Buitengewoon blij waren we natuurlijk met de feedback die we na afloop van de workshop kregen van David Smidek, Manager Key Accounts

I personally was truly enjoying and admiring the passionate and professional work of Casper and Marcel! The message conveyed by them sets a perfect mirror in front of us and allows us to see clearly our imperfections, which luckily, at the same time, are our opportunities for improvement.

Thank you very much for your energy and your thinking. Your workshop brought us a lot of things to thing about. Most importantly, it achieved a mind-set SHIFT. Certainly in me, but as I am hearing the others, also in them. And that is simply great.

You helped us to recognise our true identity and our potential added value for a client. But at the same time you made it blatantly clear, that it is up to us and our daily actions towards the clients to give this identity and the Nedcon brand a true meaning.

Wij werden er een beetje stil van. Maar ook trots. Want tevreden klanten waar we het verschil kunnen maken, daar doen we het voor natuurlijk!