Opperste concentratie bij de International Trading Game

International Trading Game bij Kaemingk

Op dinsdag 19 mei 2015 hebben wij een enerverende business game gespeeld met 40 managers en directieleden van Kaemingk.

Kaemingk (gevestigd in Aalten) is met meer dan 75 jaar ervaring een belangrijke importeur en exporteur van decoratieve artikelen voor Kerst en voorjaar. Met een collectie van tenminste 17.000 producten en verkoop aan meer dan 30 landen is Kaemingk prominent in de markt aanwezig.

De International Trading game is door BIG speciaal ontwikkeld voor Kaemingk. De game duurde een volledige dag en werd gespeeld door directie en management, in totaal zo’n 40 deelnemers. In de game werd gespeeld met 4 teams (bedrijven). Deze 4 teams werden geconfronteerd met 4 klanten, 2 leveranciers en een bank. Daarnaast werd de game regelmatig onderbroken door zogenaamde newsflashes, interrupties die werden getoond als journaalberichten op een groot videoscherm. Deze journaalberichten (o.a. sluiting van het Suez-kanaal door conflicten in het Midden-Oosten, een verwoestende sneeuwstorm in de USA) zorgden er voor dat de tactiek en de werkwijze moest worden aangepast om uiteindelijk een succesvol resultaat te boeken.  De International Trading game staat bol van strategische en operationele interventies die allemaal gericht zijn op Economic Trade Off’s in handel en supply chain.

Een week voor de game kregen de deelnemers al een eerste videobericht van BIG over de game. In deze video werd uitgelegd hoe de game is opgebouwd en werd alvast informatie gegeven over de strategische waarde van de game.

Bij aanvang van de game moesten de teams als eerste, met de verkregen informatie, een strategie bedenken om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen. De gekozen strategie werd in praktijk gebracht tijdens de game waarbij duidelijk was dat samenwerking, communicatie en slim onderhandelen essentieel waren om een goed resultaat te bereiken.

Vol enthousiasme werden er  vier rondes gespeeld. Tussen de rondes door was er tijd ingebouwd om de strategie te kiezen voor de volgende ronde. 19 mei 2015 was een mooie warme dag maar het was vooral de geestdrift en de wil om te winnen die er voor zorgden dat de temperatuur in de gameroom steeds meer opliep.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde business game! Het enthousiasme en de feedback van de opdrachtgever en de deelnemers waren hartverwarmend. We hebben begrepen dat er nog lang is doorgepraat over de game.